Folkeuniversiteternes Dag,
d. 11.-17. september 2023

Bæredygtig viden nær dig
Folkeuniversiteternes Dag, 
d. 11.-17. september 2023

Folkeuniversiteternes Dag

D. 11. september - 17. september 2023 afholdes Folkeuniversiteternes Dag, hvor vi har samlet en mangfoldig række af spændende arrangementer landet over. I år sætter vi særligt fokus på bæredygtighed - du kan komme til foredrag om økologisk økonomi i Holstebro, forundres over insekternes Costa del Sol i Vejen eller blive klogere på atomkraft i Frederikssund. På siden her kan du få overblik over ugens arrangementer, få smagsprøver på, hvad du kan opleve og finde links til, hvor og hvordan du kan tilmelde dig.

Arrangementer d. 11. september til d. 17. september

Læsø Verdensarv

Læsø arbejder på at få øen på UNESCO’s Verdensarvsliste. Det er tanghusene og ruinerne efter saltsyderierne, det drejer sig om. Fortællingen om salt og tang handler dels om rigdom og gode tider, om rovdrift på naturen med et kummerlandskab og fattigdom til følge – men også om innovative tiltag for at overkomme udfordringerne. Mere nutidigt handler det om balancen mellem at bevare den historiske arv og den forventede tilstrømning af turister.

Torbjørn Ydegaard, cand.mag., direktør I Læsø Verdensarv

Dato: fredag d. 15. sep. Tid: 14:00 Sted: Læsø Bio Tilmeld dig her

Samtidsarkitektur

Foredragsholderen fortæller om sit syn på samtidsarkitektur, hvor bla. bæredygtigt arkitektur værdsættes. I det nye Thisted Museum har emnet også været en central del af renoveringen. Foredragsholder vil både belyse med eksempler på nationalt plan og fra bygninger i Thy - i særdeleshed det nye Thisted Museum og Nationalparkcenter Thy.

Morten Nyman, arkitekt

Dato: tirsdag d. 12. sep. Tid: 19:30 Sted: Museum Thy, Jernbanegade 6, 7700 Thisted Tilmeld dig her

De første sommerhuse

Med udgangspunkt i sin bog ”De første sommerhuse” fortæller Line Vestergaard Knudsen om den danske sommerhuskultur fra anden halvdel af 1800-tallet og frem til i dag. Hvorfor sommerhuslivet er så bredt et
fænomen? Hvilke behov har sommerhuse dækket gennem tiderne? Og hvilke bekymringer har de vakt? De danske sommerhuse og sommerhuslivet giver os historier om både det frie livs steder, kernefamiliens
forbrug, mobilitet og værdier, samt om opdagelse og værdsættelse af kystområdernes herligheder.

Line Vestergaard Knudsen, lektor ved Aalborg Universitet

Dato: lørdag d. 16. sep. Tid: 14:00 Sted: Tversted Skole, Skolevej 13, Tversted Tilmeld dig her