
Udvid din horisont og kom i dybden sammen med nogle af Danmarks skarpeste hjerner
Vi ser frem til at invitere jer til Folkeuniversiteternes Dage, som finder sted fra 8. - 14. september 2025.
Programmet er under udarbejdelse, og vi kan allerede nu love et væld af inspirerende foredrag, engagerende debatter og berigende oplevelser, der samler viden, kultur og fællesskab i en unik ramme.
Vi glæder os til at byde jer velkommen til en uge fyldt med indsigt og inspiration.
Folkeuniversiteternes Dag er arrangeret af Folkeuniversitetets Komitestyrelse.
Arrangementer d. 8. september til d. 14. september
Weyse – komponisten, manden og hans København
Måske er Weyse ikke en komponist, som hvert et skolebarn kender navnet på, og måske heller ikke alle voksne.
Men alle kender hans sange. "Den signede dag", "Julen har bragt", "Nu titte til hinanden" og "I østen stiger solen op"……;
Disse udødelige sange følger os bogstaveligt talt fra vugge til grav. Af den grund alene, fortjener Christoph Ernst Friedrich Weyse en hyldest og særligt i år, hvor han ville være fyldt 250 år.
Christian Tobiassen, cand.mag. i filosofi og projektleder i det danske barokorkester Concerto Copenhagen
Ingen tilmelding og fri entré.
Det fotografiske portræt
Kunstpædagogik som en mulig vej til et bedre samfund for alle
Kunstpædagogik handler om at kombinere kunst og pædagogik. I denne sammenhæng kan kunst forstås bredt som dækkende mange kunstformer, og pædagogik forstås som udbredelse af kunst og muligheder for deltagelse i skabende fællesskaber.
I 1918 beskrev professor Helga Eng, hvorfor kunstpædagogik er vigtigt både for den enkeltes livsnydelse og for udvikling af samfundet. Men hvordan ser det ud med kunstpædagogikken i dag, hvor både forståelse af individ og samfund har ændret sig? Med udgangspunkt i sin forskning, fortæller Hanne Kusk om kunstpædagogik og hvorfor vi har brug for kunst og kunstpædagogik som en mulig vej til et bedre samfund for alle.
Hanne Kusk, ph.d. i kunstpædagogik og lektor
Ingen tilmelding og fri entré.
Foto: Hanne Kusk
Litteraturens betydning
Der er efterhånden mange forskningsresultater, der viser, at man både lever længere og kan styrke sin mentale sundhed, blandt andet afhjælpe depression og stress, gennem skønlitteraturen.
De senere år har flere og flere kommuner og institutioner fået øjnene op for dette aspekt og tilbyder såkaldt ”kultur på recept” for stressramte borgere.
Mette Steenberg, direktør i Læseforeningen, cand.mag. spansk og filosofi og ph.d. i semiotik
Bag om det amerikanske valg 1: Valgsystemet
Tirsdag den 5. november 2024 går amerikanerne til valg. Her bliver det afgjort om den sent valgte demokratiske præsidentkandidat Kamala Harris bliver USA's første kvindelige præsident eller om det bliver republikanerne i skikkelse af Donald Trump, som sætter sig på præsidentembedet de næste fire år.
Samtidig er der også valg til USA's kongres. Et valg som får stor betydning for den næste præsidents handlemuligheder i de kommende år.
Vi varmer op til valget, og går i dybden med en række vigtige temaer og spørgsmål, som kommer til at dominere valgkampen og afgøre udfaldet.
Bliv klædt på til middagssamtalen om det amerikanske valg.
Anne Mørk, ph.d. i amerikanske studier